Kinnekulle Bryggeri har tidigare legat i i Forshem vid Kinnekulles fot och grundades 2002 av Lasse Kyrklund, Mike Patchet och byns krögare Stefan Johansson. Mentor och rådgivare under resans gång har varit flerfaldige svenske bryggarmästaren Håkan Lundgren, Stockholm. Men nu under hösten 2017 ligger bryggeriet vilande för att förbereda flytt till nya lokaler – en del av gamla böjabagarens gamla lokaler i Timmersdala.

 

Vi har bryggt ca 6 000 – 10 000 liter öl om året som distribueras till lokala restauranger och pubbar. Emellanåt gör vi dock en och annan avstickare till festivaler eller mässor med vår ale. Men planen nu efter flytt är att utöka då vi får lokaler bättre anpassade för detta.

Produktionen är helt hantverksmässig och vi månar om att bara använda försklassiga råvaror av högsta kvalitet. Naturligtvis brygger vi enligt tyska ”Reinheitsgebot”, dvs. inga andra tillsatser än vatten, malt, humle och jäst. Vi pastöriserar eller filtrerar ej vår Ale heller.

Vi kan erbjuda högklassigt öl (enda kravet är att du har utskänkningstillstånd), guidningar i bryggeriet och kurser i ölbryggning. Även specialtillverkning inför exempelvis jubileum eller speciella högtider.