I dag föddes Birger jarl Jubileum Ale.

165 kg malt användes för att skapa 500 liter fylligt och mustigt öl. Stamvörten avslöjar en oerhört fyllig harmonisk kropp med nötkaraktär. Slut-OG 1062 innebär att alkoholhalten kommer att landa kring 5,3-5,4 %. Ett spännande öl.

Nästa fas är jäsningen som kommer att pågå 3-4 dagar.

Återkommer därefter med nästa rapport


2 kommentarer

blogging · 19 juni 2010 kl. 03:47

Bra artikel, :). sökte i Yahoo, intressant läsning

Anja · 07 januari 2010 kl. 23:31

Nu torde jäsningen vara klar. Berätta, hur ter det sig nu!?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


3 + sju =

Relaterade inlägg

Bryggning

Gårdagens Winter Ale bryggning

Igår bryggdes årets första Winter Ale. Den hade i morse redan börjat jäsa med en rasande fart 🙂 På bilden hälls jästen i.

Bryggning

Årets första Forshem Ale i jäskaret

Igår bryggdes årets första Forshem Ale. 🙂  Så nu har vi något att se fram emot.

Birger jarl Ale

Dags för Birger jarl Ale igen

Fantastiskt vilken efterfrågan det har varit efter detta öl. Doftande Perle  (humle) till Birger jarl Ale. Hela bryggeriet fylls av underbar doft när vi brygger Birger jarl Ale igen. Är klart till den 1 december.