Den 25/12 (juldagen) var Birger jarl Jubileum Ale färdigjäst. OG 1014!!! Innebär 6,2% alkohol och mkt bra utjäst. Grönölen är torr och oerhört fyllig i både smak och doft med en svag antydan till rökighet. Blir ett perfekt matöl med mycket fyllighet och smak.

Nu väntar 4-5 veckor mognad i 500-liters lagringstanken innan det är dags för upptappning på flaska.

I dag är flaskorna beställda. Det blir relativt ovanliga, bruna flaskor, ganska låga med en markerad midja och porslinsbygel. Alldeles för dyra men vad gör man inte för att ta fram ngt riktigt bra inför jubiléet?

Flaska 50 cl

Nästa fas är att ta fram etiketterna som måste spegla det speciella firandet utan att vara för pråliga. Testar om vi kan få använda lejonvapnet? Det vapen som Birger jarl tog fram som Sveriges första statsvapen.


1 kommentar

Anja · 16 januari 2010 kl. 13:43

Nice! Lägg ut detta på ”vi diggar birger jarl” på fb!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


2 + tre =

Relaterade inlägg

Bryggning

Gårdagens Winter Ale bryggning

Igår bryggdes årets första Winter Ale. Den hade i morse redan börjat jäsa med en rasande fart 🙂 På bilden hälls jästen i.

Bryggning

Årets första Forshem Ale i jäskaret

Igår bryggdes årets första Forshem Ale. 🙂  Så nu har vi något att se fram emot.

Birger jarl Ale

Dags för Birger jarl Ale igen

Fantastiskt vilken efterfrågan det har varit efter detta öl. Doftande Perle  (humle) till Birger jarl Ale. Hela bryggeriet fylls av underbar doft när vi brygger Birger jarl Ale igen. Är klart till den 1 december.